Fotografie imobiliară…între ”realitatea” de la vizionare și imagini.

Acest articol este adresat în mare măsură cumpărătorilor care vor să caute proprietăți în mediul online.

Fotografie profesională & Fotografie realizată cu telefon

Culori și lumină

Scopul fotografiei profesionale de imobiliare este să redea imaginea proprietății cât mai aproape de realitate, dar oare care este realitatea?!

Uneori vi se par ireal când vedeți fotografiile poate mai luminoase față de ceea ce vedeți la #vizionare, dar acest lucru este doar o iluzie. Haideți să vă spun de ce!

Faptul că vedeți pereții sau tavanul într-o nuanță mai gălbuie nu înseamnă că sunt galbeni, aceștia poat fi contaminați cu lumina caldă provenită de la candelabru sau aplice dar în realitate culoarea este albă.

Faptul că realizați că o încăpere este mai întunecată decât în imagini poate însemna că sursa de lumina în momentul sosirii dv. acolo poate fi obturată de o perdea, draperie sau spoturile de lumină nu au fost pornite.

Rolul fotografului profesionist de #imobiliare este să creze o imagine corectă, reală și cât mai neutră a proprietății, deoarece lumina caldă sau rece, draperiile trase sau deschise, numărul de spoturi sau candelabre, sunt alegerea celor ce urmează să cumpere imobilul. Fotografia se realizează în cele mai bune condiții de curățenie, iluminare și într-un mod cât mai neutru și impersonal.

Cum aș putea reda imaginea unei cămări fără absolut nici o sursă de lumină dacă nu aș recurge la lumina artificială?

Spațialitate și problema cu ”par prea largi”

Dacă în fotografia adresată hotelurilor, #airbnb sau design interior se pune mai mult accent pe atmosefa unui loc, colțurile cozy sau mobilier ca produs, în fotografia imobiliară, produsul dat spre vânzare este întregul spațiu în sine.

În imagini mereu trebuie să existe o legătură, spre exemplu cumpărătorul trebuie să înțeleagă încotro este intrarea, holul, bucătăria în concordanță cu livingul, cum altfel aș putea arăta asta dacă nu aș folosi o lentilă care să ofere o imagine în #ansamblu a încăperii?

”Real sau ireal…depinde de imaginația dumneavoastră cum va arăta noua locuință!”